Основни карактеристики

 


ФИСКАЛНА КАСА
EXPERT SX

 

 


ФИСКАЛНА КАСА
PERFECT S

 


ФИСКАЛНА КАСА
ALPHA


ФИСКАЛЕН ПРИНТЕР
FX1200


ФИСКАЛЕН ПРИНТЕР
FX1300

 Опис Опис  Опис  Опис  Опис 
Димензии /ш.д.в./ 109 x 225 x 70 mm 107 х 218 х 55 mm 163 x 242 x 73 mm 105 x 180 x 85 mm 138 x 165 x 132 mm
Тежина 0.550 kg

0.420 kg

0.680 kg

0.750 kg

0.900 kg

Индекс на погодност [точки] 177 224 217 276

335

Брзина на печатење  60 mm/s 70 mm/s 60 mm/s 150 mm/s 200 mm/s 
Ширина на ролната 57 mm 57 mm 57 mm 57 mm 80 mm
Дијаметар/должина на ролната ø40 mm/ 17 meter ø40 mm/ 17 meter ø55 mm/ 34 meter ø72 mm/ 65 meter ø80 mm/ 75 meter
Интерфејс

1 x USB порта за
комуникација со компјутер
и 1 х RS232 портa за
комуникација со баркод
читач и вага

1 x USB порта за
комуникација со компјутер
и 1 х RS232 портa за
комуникација со баркод
читач и вага

1 x USB порта за
комуникација со компјутер
и 1 х RS232 порти за
комуникација со баркод
читач и вага. Поврзување
со фиока

1 x USB порта за
комуникација и 1 х RS232
портa за комуникација

1 x USB порта за
комуникација и 1 х RS232
портa за комуникација

Дисплеj за касиер

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
132 х 48 точки, со
специјални знаци: за статус
на батеријата, режимот
на работа, bluetooth, SD
картичка, PC

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
132 х 64 точки, со
специјални знаци: за статус
на батеријата, режимот
на работа, bluetooth, SD
картичка, PC

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
132 х 64 точки, со
специјални знаци: за статус
на батеријата, режимот
на работа, bluetooth, SD
картичка, PC

LED (сина, црвена и зелена
диоди)

LED (црвена и зелена
диоди)

Дисплеj за корисник

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
132 х 24 точки

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
132 х 24 точки

графички LCD екран со
позадинско осветлување,
128 х 128 точки

Опција Опција
Адаптер

AC-DC адаптер 90-264 VAC,
50-60Hz
/ 7.5V,3.3A

AC-DC адаптер 90-264 VAC,
50-60Hz
/ 7.5V,3.3A

AC-DC адаптер 90-264 VAC,
50-60Hz
/ 7.5V,3.3A

AC 220 VAC (+/-10%),
50-60Hz

AC 220 VAC (+/-10%),
50-60Hz

Батериско напојување 

батериско напојување
над 1200 сметки, Ni-MH
6V/1800mAh

батериско напојување
над 1200 сметки, Li-Ion
2x1320mAh

батериско напојување
над 1200 сметки, Ni-MH
6V/1800mAh

Li-Ion 1000mAh Li-Ion 1000mAh
Температурен дијапазон од -20°C до 60°C од -10°C до 50°C од -10°C до 50°C од -10°C до 50°C од -10°C до 50°C
Погоден за

работа во возила, мали
продавници, комбиња,
тезги на пазар и слично,
во мобилна продажба,
курирска дејност и др.

магацини, аптеки, бутици,
козметички продавници,
канцеларии, сервиси,
кафулиња, ресторани и др.

магацини, аптеки, бутици,
козметички продавници,
канцеларии, сервиси,
кафулиња, ресторани и др.

ресторани,
супермаркети,
аптеки и др.

ресторани,
супермаркети,
бензински пумпи,
аптеки и др.

Опции Wi-Fi, Bluetooth Wi-Fi, Bluetooth Wi-Fi, Bluetooth Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet